Mari van de Ven geeft tips voor thuis: 'Dit feestkapsel kan iedereen maken'

2021-12-31 14:30:11 By : Ms. Jodie Liu

Aangeboden door Het Haaratelier – Mari van de Ven

December is here! Coronamaatregelen of niet: als je haar goed zit heb je sowieso een geslaagde kerst. Leg jezelf in de watten met een feestkapsel bij Mari van de Ven – Het Haaratelier, of ga thuis zelf aan de slag met deze tips van de haarstylist.

Mari van de Ven maakt al jaren de mooiste kapsels bij BN’ers. Als creative director van Lanza verzorgt hij twee keer per jaar een lookbook met de allernieuwste trends op haargebied. “Een goede coupe begint met een sterke basis. Laat je haar daarom iedere zes weken knippen door een professional, zodat het in model blijft”, zegt hij.

Zoek je inspiratie voor een mooi feestkapsel? De haarstylisten denken graag met je mee. Voor wie liever thuis aan de slag gaat, heeft Mari een fijne tip. “Krullen maken kan iedereen. Bovendien hoef je het niet enorm te stylen, want gekruld haar valt van zichzelf mooi. Föhn je haar eerst in model met een föhnborstel. Gebruik hierbij een haarproduct voor extra volume, bijvoorbeeld Bouncing up van Lanza. Vervolgens pak je de krultang erbij. Opsteken hoeft niet, dat is vaak moeilijk bij jezelf. Laat je krullen los hangen voor een feestelijk effect.”

Lees verder onder de foto >

De haarexpert weet alles over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Mari: “Dat geldt voor alle haarstylisten in ons team. We volgen regelmatig trainingen op het gebied van kleuren en styling.”

Volgens Mari zijn kapsels uit de jaren zeventig nu in. “Denk aan Debbie Harry en Jerry Hall. Ook gaan we langzaam terug naar de jaren negentig. Kapsels van de Spice Girls en Jennifer Aniston dienen als inspiratie. Verschillende kleuren en accenten in het haar zijn in. Bovendien maakt grunge – lang en nonchalant gestyled – een comeback.”

Veel mensen komen bij Het Haaratelier voor een blonde coupe. “We kleuren veel coupesop verschillende manieren. Highlights, uitgroei, balayage, faceframing: alles kan. Vooral die laatste twee technieken zijn gewild. Bij faceframing geef je de voorste lokken een duidelijk accent en leg je de aandacht op het gezicht.”

Je kunt bij de haarsalon in de Kerkstraat ook terecht voor visagie. Met passende make-up maakt Mari jouw feestelijke look helemaal af. “De meeste mensen die bij mij in de stoel plaatsnemen, geven mij de vrije hand. Ik kijk naar het type haar, de vorm van het gezicht en de persoonlijkheid. Op basis daarvan weet ik precies wat het beste bij je past.”

Wil jij er met kerst geweldig uitzien? Bij Mari van de Ven – Het Haaratelier ben je in goede handen voor styling en visagie. Wees er wel snel bij, want de agenda vult vlug. “Deze maanden zijn altijd een gekkenhuis. Door de nieuwe maatregelen is het extra druk, maar we hebben nog een aantal plekjes vrij”, vertelt Mari.

Maak nu jouw afspraak bij Mari van de Ven – Het Haaratelier.

We weten nog niet hoe kerst er dit jaar uitziet, maar jij kunt er sowieso goed uitzien tijdens de feestdagen….

5 x deze unieke horecazaken staan op dit moment te koop of te huur in en om Den Bosch

Geraldine en Henk helpen met alles rondom het ouderlijk huis: ‘Van respectvol de zolder opruimen tot juridische aktes’

Aangeboden door Beauty Centre Jolanda

Blijf op de hoogte van alles uit Den Bosch

© 2021 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden