Krullen zonder krultang: 5 manieren voor prachtige krullen

2021-12-31 14:30:30 By : Ms. SUNFLY Printing

Hoe je krullen maakt zonder krultang? Deze methodes zijn verrassend én effectief.

Geen krultang in huis? Gelukkig kan je ook krullen maken zonder krultang. Zo stap je goed gekruld je badkamer uit. Spoiler alert: in een handomdraai maak je ook nog eens hitteloze krullen, waar zelfs geen föhn aan te pas komt.

Lees ook: 'Ploppen' is de nieuwste haartrend. >

Heb je geen krultang in huis, maar wel een stijltang? Deze stylingtool kun je niet alleen gebruiken om haar glad en steil te maken, je kunt er ook je haar mee krullen. Je krijgt er zelfs prachtige, golvende lokken van.

Het is wel iets ingewikkelder om je haar te krullen met een stijltang dan met een krultang, dus neem vooral de tijd om te oefenen. Plaats de stijltang aan de haaraanzet en draai vervolgens een pluk haar één of twee keer om de stijltang heen. Trek 'm dan voorzichtig naar beneden. Voilà, beeldige slag zonder krultang. Dit zijn de beste stijltangen, geselecteerd door Harper's Bazaar.

Makkelijk krullen maken zonder krultang? Twee klemmetjes to the rescue. Draai je lokken in een soort knotjes, die je met klemmetjes vastzet. Vervolgens laat je dit ongeveer twee uur (iets langer mag ook) zitten, et voilà: de perfecte hitteloze krullen, zonder dat er een krultang aan te pas is gekomen.

A post shared by Vanessa Wilczewska (@beautyvtricks)

Bij de kapper ziet het er altijd zo eenvoudig uit, als je haar gekruld wordt met een föhn. Je kapper zwaait wat met een borstel, wappert met de haardroger en wauw, een glamoureuze vrouw lacht je toe in de spiegel. Gelukkig kun je dit zelf ook leren, echt waar. Als je deze stappen volgt krul jij je haar voortaan ook met een föhn.

Begin altijd met schoongewassen haar, omdat schoon haar lichter is dan haar dat je al een paar dagen niet hebt gewassen. Je wilt immers niet dat de krullen er zo weer uitzakken.

Gebruik absoluut een heatprotection, zodat je krullen niet beschadigen door hitte. Ook deze tips kunnen ervoor zorgen dat je haar zo min mogelijk beschadigt. Om je krullen mooi te laten blijven zitten, kan je een mousse gebruiken. Kneed dit door je haar, voordat je gaat föhnen.

Zorg verder dat je een föhn met een diffuser en een ronde borstel in de aanslag hebt. Pak nu een lok, plaats de borstel bij de haaraanzet en draai de borstel voorzichtig, terwijl je de lok van bovenaf droog blaast. Verplaats je borstel niet te snel, maar steeds stukje voor stukje. Doe dit totdat de lok droog is. Zo doe je alle plukjes. Het resultaat: krullen zonder krultang.

Onze lokken krijgen veel te verduren. Naast het gebruik van producten als droogshampoo, haarlak en stylinggels, belasten we ons haar het meest met hitteproducten als föhns en krul- en stijltangen. Het resultaat is een glamorous kapsel, maar helaas vaak ook beschadigd haar. But no more...

Je kunt jezelf ook trakteren op een va va voom-kapsel zónder hitte en zonder daarvoor in de weer te moeten met stylingstools. Heb je thuis nog een panty liggen die je niet meer gebruikt? Ideaal, want dit mode-item is multifunctioneel. Maak de panty met twee klemmetjes vast aan je haar en maak er vervolgens twee vlechten mee. Laat het vervolgens zitten tijdens het slapen en haal de panty er de volgende ochtend uit. Het resultaat? Prachtige krullen, opnieuw zonder krultang!

Heb je stiekem een beetje zitten hamsteren en heb je thuis meer toiletpapier dan normaal? Gebruik het voor je haar. Het vergt wel flink wat tijd, maar hé: dan heb je ook wat. Breng eerst een flinke portie haarmousse aan in je haar, rol de velletjes toiletpapier vervolgens op en rol deze strookjes met kleine plukken haar in een soort knotje. Slaap er een nachtje mee en je wordt de volgende dag wakker met een bos hitteloze krullen.

A post shared by Beauty Insider (@insiderbeauty)