6x fouten die je maakt bij het föhnen | Fashionchick

2021-12-31 14:30:40 By : Ms. Jenny Zheng

Het föhnen van je haar kan wonderen doen. Je krijgt een prachtige volumnieuze coupe zonder al te veel gedoe. Maar lukt het föhnen niet? Dan krijg je een chaotische haarbos die je maar niet kunt temmen. En daar zit je nu niet echt op te wachten.

Tangle Teezer | ICI PARIS XL

HST Infusion Straightening Brush - stijlborstel

2 in 1 Ceramic en Titanium Krultang

Supreme Style Super Shine Spray + Shine Crystal

Living Proof | The Make Up Spot

Ouai | The Make Up Spot

Lee Stafford | The Make Up Spot

#1 De verkeerde borstel De grootste fout is het gebruiken van een metalen borstel. Het metaal van de borstel wordt bij het föhnen heel snel warm. Hierdoor beschadig je het haar en kan het sneller afbreken. Kies daarom voor een houten ronde borstel.

#2 Geen opzetstuk op de föhn Het opzetstuk zit er niet voor niets bij dames! Het zorgt ervoor dat je goed kunt richten en je haar dus beter in vorm stylet. Ook voorkom je verbranding en beschadiging van het haar wanneer je het opzetstuk gebruikt.

#3 Te nat haar Zorg ervoor dat het haar al een beetje droog is voordat je gaat föhnen. Hierdoor breekt je haar minder snel af én bespaar je veel tijd. Ook absorberen styling- en verzorgingsproducten minder goed op te nat haar. Föhn daarom op droog of handdoekdroog haar en je bent verzekerd van een perfecte coupe.

#4 Te heet föhnen Zorg ervoor dat de föhn op een lage stand staat. Dit helpt het haar te ontklitten en het zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt. Heb je krullen? Dan is het belangrijk dat je altijd op een lage temperatuur föhnt. Als je dit niet doet kun je het haar té droog maken, met als resultaat pluizig haar.

#5 De föhn op één plaats houden Als je het haar föhnt is het belangrijk dat je de föhn blijft bewegen over het haar. Wanneer je de föhn te lang op één plek houdt kan het haar daar te warm worden en zelfs afbreken en dat willen we nou juist voorkomen.

#6 Je wisselt niet van temperatuur Als je coupe bijna helemaal droog is, kun je beter de koude stand van je haarföhn gebruiken. Dit is beter voor je lokken, en je kapsel blijft op deze manier langer in model zitten. Een win-winsituatie dus!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Brow lamination...wat is het? Beauty Lees ook De lipliner is terug. Maar hoe gebruik je 'm nu? Beauty Lees ook Zo zie je of je nagels het lakken beu zijn Beauty Lees ook Fijn voor je body: butter, crème en lotion Beauty Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Brow lamination...wat is het?

De lipliner is terug. Maar hoe gebruik je 'm nu?

Zo zie je of je nagels het lakken beu zijn

Fijn voor je body: butter, crème en lotion

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.